Heleen (1986, Winneweer)
Power Yoga is voor mij een manier om door inspanning te ontspannen. Het ritme van de yoga zorgt ervoor dat ik tot rust kom en tegelijkertijd nemen mijn kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen toe. Irma is daarbij een superfijne docente. Ze geeft yoga ‘op maat’ en ze weet precies wanneer ze je een duwtje (letterlijk of figuurlijk) kan geven om net weer even een stapje verder te komen. Daarbij weet ze de lessen leuk en uitdagend te houden door naast de gebruikelijke houdingen ook nieuwe houdingen te introduceren. 

Chris (1976, Siddeburen)
Zomer 2014, mijn vrouw zit niet lekker in haar vel, wat gezondheidsklachten met zich meebrengt. Wat moet je dan om weer tot jezelf te komen, medicatie…..?
Yoga… yoga wat is dat? Vage meditatie en zweverig gedoe is mijn idee hierover. Toch maar eens bellen voor een kennismaking.
Na de vakantie ben ik met mijn vrouw meegegaan om te kijken wat Yoga voor haar kan bieden.Zelf begin ik ook over mijn migraine, en tot mijn verbazing zou Yoga hier een oplossing voor kunnen bieden.
Toch maar eens proberen.
Na de 1e les gelijk overtuigd om verder te gaan om te kijken wat het met me doet. Na 2 jaar kan ik zeggen, inmiddels gepromoveerd tot Power Yogi 😉 dat het veel met me doet. Minder migraine, een uitlaat klep voor de stress, lichamelijk en geestelijk meer kracht, bewustwording van je eigen ik…
Het doet me elke keer weer goed om op vrijdag, na een drukke week werken, lekker te yogaën. Geen les is het zelfde, telkens weer een bijzondere ervaring, in een leuke groep. Irma een yogini in hart en nieren geeft op een leuke manier les. 
Thanx voor mijn eigen ik.

Pieternel (1969, Slochteren)
Ik heb in het verleden verschillende yogascholen bezocht, maar was er eigenlijk nooit zo tevreden over. Bij Irma heb ik wél gevonden wat ik zocht. Lekkere yoga, lieve en competente docente, en je kan gewoon jezelf zijn. Het is een uitstekende combinatie die me veel heeft gebracht aan ontspanning, energie en soms spierpijn 🙂

Kor (1965, Delfzijl)
Yoga heeft voor mij veranderd hoe ik naar dingen kijk en erop reageer. Ik was voorheen nogal bozig en somber en had een kort lontje. Ik wilde daar verandering in aanbrengen en ben via internet het yoga gaan bekijken en artikelen over gelezen. Dit sprak mij erg aan alhoewel ik toch ook wel sceptisch was. Hoe kan iets lichamelijks als yoga het geestelijke beïnvloeden?Alweer via internet maar eens opgezocht waar ik in de buurt aan yoga kon gaan doen. Sportscholen vielen voor mij af. Ik wilde er serieus mee aan de slag!De site van Irma gaf mij direct een vertrouwd gevoel en toen maar begonnen.De eerste lessen waren best zwaar! Voor iemand met een conditie als een dood renpaard, overgewicht en een sportschool-achtergrond viel het niet mee! Maar Irma stimuleert je waar nodig, laar je waar het kan en er is altijd plaats voor een lach en een grap. Gaandeweg werd het makkelijker. Ik werd wat leniger. Dit wijt ik ook aan het feit dat ik een aantal keren een ayurvedische massage van Irma heb gehad. Die krijgt alles wel los! De diverse houdingen zorgen dat ik een soort rust in mijn hoofd krijg en dingen makkelijker los kan laten. Ook de ontspanningsoefeningen op het eind zorgen ervoor dat ik de boel heb ge’reset’ en er weer een weekje tegen kan. Zelfs mijn vriendin merkte het verschil. Als ik nu in gezelschap vertel dat ik aan yoga doe, wordt er wel een een wenkbrauw gefronst. Jij doet aan yoga? Jij met je piercings en je tattoo’s? Maar ik kan het iedereen aanbevelen! Iedereen doet het om een andere reden, maar ik heb er veel baat bij. Doordat je je concentreert op je ademhaling, je de houdingen zo goed mogelijk wilt uitvoeren, verdwijnen de andere beslommeringen op de achtergrond en wordt het onbelangrijker; je kijkt er dan van een grotere afstand naar en ziet dat je het zelf vaak groter maakt dan het is. Ik kan zeggen dat, na 1 jaar, ik wilde dat ik er veel eerder mee was begonnen! Irma, bedankt! 

Els (1962, Harkstede)
Van yoga had ik altijd het beeld, dat het ‘zweverig’ zou zijn. Zo’n 2 jaar geleden merkte ik, dat mijn lijf toch wat stijf aan het worden was en de spieren verslapten. De hoogste tijd om hier toch gericht iets aan te gaan
doen, afgezien van het wandelen en fietsen wat ik in mijn vrije tijd vaak doe.
Op internet vond ik de site van Irma en ik werd hierdoor steeds nieuwsgieriger om toch eens te ondervinden of yoga iets voor mij zou zijn.Na een proefles bij Irma was ik eigenlijk al ‘om’. Het voelde direct goed en
vertrouwd. Yoga leek mij fijn om te doen. En helemaal niet zweverig.
En na ruim anderhalf jaar voelt het nog steeds zo goed. Misschien nog wel beter, want hoe langer je yoga beoefent, hoe leuker het nog wordt. Je merkt aan je lichaam dat je steeds een beetje meer kan en dat motiveert je om verder te gaan.
In combinatie met het leren beheersen van je ademhaling voel je je krachtiger, ook op de dagen dat je niet naar yoga gaat.
Op dit moment doe ik mee met de ontspannings yoga en dat maakt dat je de nacht erna heerlijk slaapt.
Ik sla eigenlijk geen les over, maar ben je toch een keer verhinderd, dan is Irma altijd bereid om te kijken of er nog een mogelijkheid is om te ruilen. Top!

Johannes (1954, Delfzijl):
“Sinds 6 jaar volg ik nu de yogalessen bij Irma. Dit mede op aanwijzing van mijn huisarts, nadat ik twee keer een burn-out had gehad.
Vorige week spraken wij tijdens de les nog over de effecten van yoga.  Ik liet mij toen spontaan ontvallen dat ik yoga eigenlijk 25 jaar eerder had willen ontdekken. Om op 55 jarige leeftijd nog met yoga beginnen is eigenlijk wel wat aan de late kant. Maar de effecten zijn geweldig.
Dus ook voor mannen”.

Mirjam (1974, Zuidbroek):
“Toen ik voor het eerst in september 2012 power yoga bij Irma kwam doen, zat ik privé in een heel moeilijk proces.
Ik was boos en verdrietig en had iets nodig waarmee ik mij kon afreageren. De manier waarop Irma de lessen geeft, gaf mij de mogelijkheid deze boosheid en het verdriet kwijt te raken.
De lessen van Irma zijn uitdagend en als ik zelf denk niet meer te kunnen, geeft Irma net dat extra zetje die ik op dat moment nodig heb, waardoor blijkt dat ik meer kan dan ik zelf denk.
Irma geeft mij vertrouwen, vertrouwen in Irma en vertrouwen in mijzelf.
Ik was op zoek naar mijn eigen kracht. Ik was sinds lange tijd het geloof in m’n eigen kracht kwijt en door power yoga komt dat stukje bij beetje weer terug.
Elke les is keer op keer weer een bijzondere ervaring. Soms komen er tranen tijdens de ontspanning, soms ga ik met een gelukzalig gevoel naar huis en de laatste keer merkte ik dat m’n hoofd vol zat met gedachten die ik ineens zomaar los kon laten tijdens de ontspanning.
Ik ervaar power yoga en Irma’s manier van lesgeven als uitdagend, het geeft me kracht en zelfvertrouwen en maakt me heel bewust van mijn gevoelens.Dat alles kan ik meenemen in mijn dagelijkse leven.
Ik ben dankbaar dat ik het op deze manier mag ervaren”.

Petra (1969, Slochteren):

Yoga is voor mij:
Proberen om alleen maar met jezelf en je lichaam bezig te zijn
Je heerlijk concentreren en focussen
Bewust ademen
Alle spieren in je lichaam gebruiken
Gezond bezig zijn
Je laten leiden door een prettige en rustgevende stem (letterlijk)
Gapen….veel gapen…..dus ontspannen
Maar vooral je eigen kracht en basis ontdekken en voelen”.

Harma (1981, Loppersum):
Yoga wat doet dit met mij
Hierdoor krijg ik rust in mijn hoofd en dan ben ik blij
Heel bewust bezig zijn met mijn lichaam
Door de krachtige houdingen kan ik er weer tegen aan
Het geeft  je een goed gevoel en dat is heel fijn
Yoga is voor mij ook dat het lichaam en geest één is
Goed op je ademhaling letten is dan ook niet mis
Yoga is lachen, huilen, werken en ontspannen
Vooral de oefeningen die je eerst moeilijk vindt zoals op je hoofd staan
Dat geeft je zo’n krachtig  gevoel als je dit voor het eerst zelf hebt gedaan
Yoga geeft mij ook het gevoel van stevigheid
En door bepaalde oefeningen wordt ik mijn stress kwijt
Als je er voor open staat gebeurt er iets
En door dit te ervaren is het yoga waarvoor ik kies
Het heeft mijn leven zoveel meer inhoud gegeven
Ik hoop dat veel mensen door yoga te gaan doen dit ook mogen beleven”.

Annelies (1970, Kolham):
“Yoga bij Irmare? Dat betekent hard werken, zweten, vakkundige begeleiding en individuele aandacht waar nodig, geen competitiegevoel maar tot jezelf komen én heerlijk ontspannen. Sinds ik aan yoga doe heb ik geen last meer van mijn rug en
heup, viel ik een aantal kilo’s af, ben ik meer ontspannen en heb ik meer ruimte in mijn hoofd en in mijn lijf. Zodra ik binnen stap laat ik de wereld buiten en begint de ontspanning. Het blijft leuk, want je blijft altijd weer de grenzen van je kunnen
verleggen. Iedere week kijk ik weer uit naar yoga. Het is echt een moment voor mezelf, heerlijk!!”.

Rolien (1975, Oude Pekela):
Wat betekent yoga voor mij:
Als je me vraagt waarom ik begonnen ben met yoga, moet ik eerlijk zijn…ik weet het niet. Laten we zeggen, dat het op onverklaarbare wijze op m’n pad kwam.
De enthousiaste manier van lesgeven sprak me direct aan. De fysieke uitdaging, werken, het uiterste uit jezelf halen, de verbazing wat er mogelijk is, met niet meer dan je eigen lichaam.
De reden waarom ik nu, na bijna 7 jaar nog steeds yoga doe, is simpel. Dit is de enige vorm van beweging die mij zo ontzettend stimuleert en trots maakt op mezelf en mijn krachtige lichaam. De enige vorm die zo het beste uit mezelf haalt. Als lenig doch weinig krachtig begonnen, mezelf heel erg tegen gekomen, dat ik zo weinig kracht in m’n lichaam had. Ik merk nu, dat de kracht er is, en hem ook steeds beter aan kan spreken en activeren als ik hem nodig heb. Ik heb balans gekregen, tegenover grote lenigheid, staat een steeds meer groeiende kracht.
Ik ben bewuster van mijn lichaam, trotser op mijn lichaam, tevreden met mijn lichaam. Mentaal en fysiek zo gegroeid, dat het opschrijven me al laat glimlachen!
Yoga doet me glimlachen, elke keer weer!”

Joukje (1963, Slochteren):
“Ik
 zeg het vaak: “Ik weet niet wat het is, maar yoga is goed voor mij”. Yoga leert mij mijn kracht te voelen, in mijn lijf en in mijn hoofd. In de oefeningen merk ik dat ik altijd sterker ben dan ik denk. Irma zegt vaak:“Doe maar wat je kunt” maar in de praktijk betekent dit vaak dat je ook kunt wat je doet. Tijdens yoga kun je de uitdaging jezelf aangaan, met yoga kun je veilig oefenen. Lukt het even niet, geen nood, je matje is heerlijk zacht. En Irma’s ‘alziend oog’ houdt je goed in de gaten! En als het wel lukt, dan is dat een prachtige ervaring die kun je meenemen het ‘echte leven’ in.

Inge (1974, Wirdum):
“Het is echt fantastisch als je na een pittige yoga les op je kop tot ontspanning komt en volledig je lijf in balans weet te krijgen!
De lessen van Irma zijn zo pittig als je zelf lekker vindt, het is altijd goed!”.

Tanja (1982, Schildwolde):
“Yoga betekent voor mij een nieuw soort controle. Controle over mijn lijf, mijn spieren, mijn houding, mijn ademhaling. Over inspanning en ontspanning. Het geeft me een gevoel van kracht, als ik deze controle ervaar. Het daagt me uit op momenten dat ik deze controle minder ervaar.

Wat betekent dit nou concreet in het dagelijks leven? Ik heb minder nek- en schouderklachten, ik heb meer kracht en een betere houding tijdens fysieke inspanning. Het geeft me rust en beheersing tijdens mijn drukke bestaan. Over Irma zeg ik altijd: ‘je moet wel een beetje zweverig zijn om yogadocente te zijn, maar Irma is gelukkig ook lekker nuchter, anders was het niks voor mij’!”.

Judith (1968, Sappemeer):
“Ik ben blij dat ik Irma heb ontmoet en daardoor yoga een onderdeel van mijn leven is geworden. Door aan yoga te doen voel ik dat er blokkades opheffen. De energie in mijn lichaam stroomt weer na de yogales. En ik krijg na de yogalessen een heerlijk ontspannen gevoel.
Irma is een warme persoonlijkheid die haar lessen met  heel veel passie geeft. Ze legt tijdens de les heel goed uit hoe een bepaalde oefening gedaan moet worden”.

Marja (1957, Siddeburen):
“Yoga is voor mij ontspanning in een drukke week. Indien het mij niet lukt om te komen mis ik het wel.
De gesprekken aan het begin van de les om 19.30 uur, met kop thee, ervaar ik ook als prettig. Je kunt je verhaal dan even kwijt. De sfeer is erg gemoedelijk”.