Lesaanbod

“Wees dan sterk, en ga je eigen lichaam binnen; daar vind je vaste grond om op te staan.
Denk er zorgvuldig over na! Ga nergens anders heen!
Doe weg alle gedachten over ingebeelde zaken en sta stevig in wat je
bent”.
(Kabir)

Wanneer je op zoek bent naar een krachtige en uitdagende vorm van yoga, waarbij je fysiek en mentaal hard moet werken, dan kun je kiezen voor de Power Yoga.
Wil je meer rust en ontspanning in de beoefening? Dan is de Ontspannings Yoga een goede keus.
Voor de mensen die er een beetje tussenin zitten, is de Flow Yoga een goede middenweg. Lees vooral onderstaande informatie door en neem gerust contact op voor meer informatie!
Wil je weten wanneer welke lessen wanneer gegeven worden? Klik dan hier

     Ontspannings Yoga
Deze zachte vorm van yoga is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met een sierlijke en beweeglijke vorm van yoga. Er wordt tijdens de les veel aandacht besteed aan iedere houding afzonderlijk. Je krijgt in de les voldoende aandacht en tijd om je de verschillende yogahoudingen eigen te maken. De les begint met een aandachtsoefening. Daarna volgt een serie Zonnegroeten in rustig tempo, waarin je lichaam soepeler begint aan te voelen. Na de Zonnegroeten, volgen een reeks staande houdingen en balans houdingen, waarna de overgang plaats vindt naar een serie grondhoudingen. Als laatste vinden er een aantal afsluitende houdingen plaats, gevolgd door de ontspanning met meditatie.

     Flow Yoga
De flow yoga is de yogavorm die tussen de ontspannings yoga en de power yoga in zit. In deze vorm zit veel beweging, maar in een rustiger tempo dan de power yoga. Er worden meer zonnegroeten uitgevoerd.

     Power Yoga
Deze vorm is het “vrijere broertje” van de Ashtanga Yoga en zachter dan de Ashtanga Yoga (zie beschrijving hieronder). De power yoga is lekker pittig, uitdagend, hard werken, veel loslaten en meegaan met de krachtige flow. Sommige mensen die de Ashtanga Yoga net te zwaar vinden, kunnen uitstekend deze vorm gaan beoefenen. De power yoga heeft dezelfde volgorde als de flow yoga , maar bij deze vorm ligt het tempo hoger. Wanneer je de power yoga voldoende beheerst en graag een stapje verder wilt, kan je besluiten de lessen Ashtanga Yoga te gaan volgen.

          Ashtanga Yoga Primary Series
De Ashtanga Yoga is een yogasysteem wat bestaat uit in totaal 6 series. Elke serie bestaat uit 40 asana´s (yogahoudingen). De houdingen samen vormen een doorstromend geheel. Flow in het Engels en vinyasa in het Sanskriet. Door deze flow, de continue beweging ga je geestelijk ontspannen. De Ashtanga Yoga kenmerkt zich door het synchroon laten lopen van een oplopende reeks van yogahoudingen die in een vaste volgorde worden uitgevoerd met een specifieke ademhalingstechniek (ujjayi), met het gebruik van energiesloten (bandha’s) en het aandachtig richten van je blik op een bepaald punt (drishti’s). Dit zorgt voor een intense innerlijke hitte waardoor je overvloedig gaat zweten. Dit zuiverende zweet zorgt ervoor dat spieren en organen worden ontgift. Het resultaat is een betere bloedcirculatie, een sterk lichaam en een rustige kalme geest. Het heeft een sterk reinigend effect.

Ashtanga yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, fysieke uitdaging terwijl je je grenzen van je lichaam en geest opzoekt, maar deze tegelijkertijd accepteert.

          Individuele Yoga
De individuele Yoga is bedoeld voor mensen die het prettig vinden om tijdens de yogabeoefening intensief persoonlijk begeleid te worden. Dit kan in plaats van de lessen in groepsverband, maar ook ter aanvulling van lessen in groepsverband. Je kunt natuurlijk de vorm van yoga kiezen waar je behoefte aan hebt.

     Yogatherapie
De yogatherapie bestaat uit individuele therapeutische yogasessies. Deze sessies zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning bij lichamelijke, geestelijke en/of emotionele klachten en beperkingen. Dan kan het gaat om burn-out, moeite met ademhalen, last van schouders e.d. Deze bijzondere yogavorm past zich in yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningstechnieken aan bij het individu. Je wordt intensief persoonlijk begeleid om meer balans te krijgen tussen je lichaam en je geest. Het doel is om meer harmonie en balans te gaan ervaren, je meer ontspannen te gaan voelen, pijn en stress te verminderen. Het gaat om lichamelijk, geestelijk en spiritueel welbevinden.

Zie voor meer info Yogatherapie