De Ayurvedische Yoga Massage is de unieke en prachtige combinatie van diepe bindweefselmassage, ademhaling èn de strekkingen van de yoga. De massage is heel erg geschikt om bijvoorbeeld spanning, stress of emoties los te laten en weer helemaal bij jezelf te komen.

Net als bij Thaise massage, wordt de Ayurvedische Yoga Massage uitgevoerd op een mat. Hierdoor kunnen de strekkingen volledig worden uitgevoerd en toegepast. De diepe bindweefselmassage lost  lichamelijke spanning op. De begeleide yogahoudingen met de gecontroleerde ademhaling, zorgen ervoor dat het lichaam opnieuw wordt uit gelijnd. Al met al wordt de natuurlijke stroom van energie in het lichaam gestimuleerd.

In de Ayurveda wordt gezegd dat zoals mensen dagelijks eten en slapen, zij ook dagelijks gemasseerd zouden moeten worden, zodat afvalstoffen, vergif en onzuiverheden het lichaam kunnen verlaten. De AYM is een stevige en diepe massage en bestaat uit het masseren van verschillende spiergroepen en op yoga gebaseerde stretches van het lichaam.

Ayurvedische Yoga Massage is een unieke stijl van massage. Het combineert diepe bindweefselmassage met de ademhaling èn de strekkingen van de yoga. De sessies worden uitgevoerd op een dikke mat, zodat alles in een prettige flow kan worden uitgevoerd..
De bindweefselmassage zorgt ervoor dat de knopen en verklevingen worden verwijderd in de spieren. Tevens help het fysieke spanning los te laten en zo word je voorbereidt op de yogahoudingen.

Door de juiste manier van ademen, wordt je steeds dieper geleid en bijgestaan in de yogahoudingen. Deze zorgen voor het weghalen van onevenwichtigheden zodat er een correcte lichaamshouding ontstaat. Het helpt de harmonie te herstellen in het lichaam.

De combinatie van masseren, ademhaling en stretches zorgt ervoor dat het lichaam zich kan ontspannen en ontgiften, eventuele ‘energie’ blokkades kunnen worden opgeheven en de levensenergie kan weer vrij gaan stromen.

Volgens de oude traditie van de ayurveda, wordt er bij deze vorm uiteraard ook gebruik gemaakt van oliën en geneeskrachtige poeders. Dit vanwege hun helende eigenschappen .

Tijdens de AYM worden de handen en voeten als instrumenten voor massage gebruikt . Deze technieken zorgen ervoor, dat er een diepe en grondige onderdruk ontstaat. Dit gaat vaak tegelijkertijd met de lange en sierlijke massagebewegingen.

Deze unieke aanpak zorgt voor:

  • Het bevorderen van het oplossen van fysieke en emotionele blokkades
  • Het helpen ontgiften en reinigen
  • Het stimuleren van de juiste houding
  • Het verbeteren van de ademhaling en het openen van de luchtwegen
  • Het verhogen van het energieniveau
  • Het laten ontstaan van een diep gevoel van welzijn

De kosten voor een totale massagesessie van 90 minuten bedraagt € 70 (incl. 21% btw). Dit bedrag dient na de sessie contant te worden betaald. Je krijgt een rekening mee.
Neem verder een badjas (of een grote handdoek) mee, zodat je warm blijft. De massage vindt uiteraard op de huid plaats en je draagt alleen je onderbroek.