Corina (Alteveer, 1979)
“Yoga bij Irma volgen is veel meer dan een dik uur yoga doen in een week. Zoals je anders met je lichaam om leert te gaan, door de goede en duidelijke lessen van Irma, werken de combinatie ademhaling en houdingen de hele week door. Je lichaam wordt sterker en flexibeler, en zo ook je geest. Je leert je zwakke plekken feilloos te herkennen en die sterker te maken. Irma leert je hier mild mee om te gaan wat tot veel resultaat kan leiden.
Irma haar lessen variëren, ze blijft zichzelf en dus ook haar leerlingen uitdagen en zo leer je steeds meer begrijpen wat yoga inhoudt. Tevens komen dezelfde houdingen ook terug, zodat je jezelf steeds meer kan ontwikkelen in het sterker maken van je eigen lichaam.
Voor mij en mijn partner is het volgen van yoga bij Irma een hele goede keus geweest, een keer per week een goeie reset van je lichaam en geest, met de nodige dosis humor op zijn tijd die ook zo belangrijk is.
Niet zweverig maar met beide voeten op de grond (of in de lucht)”.

Bettina (Slochteren, 1986)
“Ik volg nu yogalessen bij Irma sinds 2 jaar. Daarvoor had ik al wel wat ervaring met yoga, maar dit was meer op het vlak van meditatie: erg rustige lessen met veel ademhalingsoefeningen.
Toen ik voor het eerst de “ontspanningsyoga” bij Irma volgde was dat gelijk al een flinke stap omhoog qua power! Het voelde goed en smaakte naar meer. Daarom ben ik vrij snel doorgestroomd naar de Power/Prana Vinyasa Yoga-groep, wat net wat meer uitdaging biedt. Hierbij is geen les hetzelfde omdat Irma veel bijscholing volgt, daardoor zelf groeit als docent en haar kennis weer aan ons doorgeeft.
Sindsdien ben ik een stuk sterker en leniger geworden. Je ziet jezelf groeien met elke les, je kunt steeds meer en staat ook versteld van je eigen kunnen. Het is echt je grenzen verleggen en vertrouwen krijgen in het feit dat je lichaam sterk genoeg is om moeilijke poses aan te kunnen. Mijn beroep is vrij fysiek, en ik merk dat de yoga me ook sterk genoeg heeft gemaakt om werk gerelateerde klachten beter het hoofd te bieden. Daarnaast ga je mentaal ook weer fris de deur uit. Dankjewel”!

Yvonne (1989, Appingedam)
“Ruim 1,5 jaar geleden merkte ik dat ik meer moest ontspannen, maar ik kreeg het zelf niet voor elkaar. Op aanraden van mijn nicht kwam ik bij Irmare terecht. Yoga leek mij altijd heel zweverig, maar bij Irmare is het alles behalve zweverig. Er heerst altijd een hele fijne en ontspannen sfeer tijdens de lessen. Elke week zijn de lessen weer anders en voordat je erom denkt is het alweer tijd voor de ontspanningsoefeningen en zit de les er alweer op. Tijdens de lessen leer je je te focussen op je eigen ademhaling en lichaam. In het begin is het lastig om je volledig te focussen op jezelf, maar inmiddels lukt het mij om tijdens de lessen alleen met mijzelf bezig te zijn. Hierdoor merk ik de vooruitgang in wat mijn lichaam eigenlijk allemaal (aan) kan, want zoals Irma regelmatig zegt; vaak houdt je geest je tegen terwijl je lichaam het wel kan. Door de yoga heb ik geestelijk en lichamelijk meer rust, kracht en flexibiliteit gekregen. Daarnaast zorgt de yoga ervoor dat ik steeds minder migraine aanvallen heb. De yoga helpt mij dus echt ontspannen”.

Colette (1974, Hoogezand)
“Sinds een jaar volg ik op de maandagavond yogalessen bij Irma. Wat een fijne manier om de week te beginnen. Regelmatig merk ik tijdens de lessen verandering bij mezelf; meer kracht, meer balans, meer focus en meer uithoudingsvermogen. Ik vind het fijn om te merken en te voelen dat yoga iets met me doet.
De lessen zijn nooit hetzelfde en elke week uitdagend. Daarnaast is de groep fijn en de docent erg bevlogen. Deze combinatie zorgt er bij mij voor dat ik elke week met plezier naar Schildwolde rij”.

Chris (1976, Siddeburen)
“Zomer 2014, mijn vrouw zit niet lekker in haar vel, wat gezondheidsklachten met zich meebrengt. Wat moet je dan om weer tot jezelf te komen, medicatie…..?
Yoga… yoga wat is dat? Vage meditatie en zweverig gedoe is mijn idee hierover. Toch maar eens bellen voor een kennismaking.
Na de vakantie ben ik met mijn vrouw meegegaan om te kijken wat Yoga voor haar kan bieden.Zelf begin ik ook over mijn migraine, en tot mijn verbazing zou Yoga hier een oplossing voor kunnen bieden.
Toch maar eens proberen.
Na de 1e les gelijk overtuigd om verder te gaan om te kijken wat het met me doet. Na 2 jaar kan ik zeggen, inmiddels gepromoveerd tot Power Yogi 😉 dat het veel met me doet. Minder migraine, een uitlaat klep voor de stress, lichamelijk en geestelijk meer kracht, bewustwording van je eigen ik…
Het doet me elke keer weer goed om op vrijdag, na een drukke week werken, lekker te yogaën. Geen les is het zelfde, telkens weer een bijzondere ervaring, in een leuke groep. Irma een yogini in hart en nieren geeft op een leuke manier les. 
Thanx voor mijn eigen ik”.

Jan (1957, Schildwolde)
“Door Irma ben ik heel enthousiast geworden over yoga. En ik stel me nu dan zelf ook de vraag; wat betekent yoga voor mij?
Een gecombineerde vorm van concentratie, souplesse, meditatie en kracht zijn voor mij de ideale mix om de dagelijkse sores aan te kunnen en te vergeten. Dit brengt me tot een zekere controle over lichaam en geest, waarvan ik niet gedacht had dat ik dat zou kunnen. Het werkt verslavend omdat ik weet dat ik hierdoor, in het hier en nu beter functioneer. De aanpak van Irma geeft voor mij de doorslag om te snappen waarmee ik bezig ben. Niet dat zweverige, maar in kleine stapjes het lichaam sterker maken, de concentratie vast kunnen houden en een bewustwording door jezelf voor jezelf”.

Kor (1965, Delfzijl)
“Yoga heeft voor mij veranderd hoe ik naar dingen kijk en erop reageer. Ik was voorheen nogal bozig en somber en had een kort lontje. Ik wilde daar verandering in aanbrengen en ben via internet het yoga gaan bekijken en artikelen over gelezen. Dit sprak mij erg aan alhoewel ik toch ook wel sceptisch was. Hoe kan iets lichamelijks als yoga het geestelijke beïnvloeden?Alweer via internet maar eens opgezocht waar ik in de buurt aan yoga kon gaan doen. Sportscholen vielen voor mij af. Ik wilde er serieus mee aan de slag!De site van Irma gaf mij direct een vertrouwd gevoel en toen maar begonnen.De eerste lessen waren best zwaar! Voor iemand met een conditie als een dood renpaard, overgewicht en een sportschool-achtergrond viel het niet mee! Maar Irma stimuleert je waar nodig, laar je waar het kan en er is altijd plaats voor een lach en een grap. Gaandeweg werd het makkelijker. Ik werd wat leniger. Dit wijt ik ook aan het feit dat ik een aantal keren een ayurvedische massage van Irma heb gehad. Die krijgt alles wel los! De diverse houdingen zorgen dat ik een soort rust in mijn hoofd krijg en dingen makkelijker los kan laten. Ook de ontspanningsoefeningen op het eind zorgen ervoor dat ik de boel heb ge’reset’ en er weer een weekje tegen kan. Zelfs mijn vriendin merkte het verschil. Als ik nu in gezelschap vertel dat ik aan yoga doe, wordt er wel een een wenkbrauw gefronst. Jij doet aan yoga? Jij met je piercings en je tattoo’s? Maar ik kan het iedereen aanbevelen! Iedereen doet het om een andere reden, maar ik heb er veel baat bij. Doordat je je concentreert op je ademhaling, je de houdingen zo goed mogelijk wilt uitvoeren, verdwijnen de andere beslommeringen op de achtergrond en wordt het onbelangrijker; je kijkt er dan van een grotere afstand naar en ziet dat je het zelf vaak groter maakt dan het is. Ik kan zeggen dat, na 1 jaar, ik wilde dat ik er veel eerder mee was begonnen! Irma, bedankt”! 

Johannes (1954, Delfzijl):
“Sinds 6 jaar volg ik nu de yogalessen bij Irma. Dit mede op aanwijzing van mijn huisarts, nadat ik twee keer een burn-out had gehad.
Vorige week spraken wij tijdens de les nog over de effecten van yoga.  Ik liet mij toen spontaan ontvallen dat ik yoga eigenlijk 25 jaar eerder had willen ontdekken. Om op 55 jarige leeftijd nog met yoga beginnen is eigenlijk wel wat aan de late kant. Maar de effecten zijn geweldig.
Dus ook voor mannen”.

Mirjam (1974, Zuidbroek):
“Toen ik voor het eerst in september 2012 power yoga bij Irma kwam doen, zat ik privé in een heel moeilijk proces.
Ik was boos en verdrietig en had iets nodig waarmee ik mij kon afreageren. De manier waarop Irma de lessen geeft, gaf mij de mogelijkheid deze boosheid en het verdriet kwijt te raken.
De lessen van Irma zijn uitdagend en als ik zelf denk niet meer te kunnen, geeft Irma net dat extra zetje die ik op dat moment nodig heb, waardoor blijkt dat ik meer kan dan ik zelf denk.
Irma geeft mij vertrouwen, vertrouwen in Irma en vertrouwen in mijzelf.
Ik was op zoek naar mijn eigen kracht. Ik was sinds lange tijd het geloof in m’n eigen kracht kwijt en door power yoga komt dat stukje bij beetje weer terug.
Elke les is keer op keer weer een bijzondere ervaring. Soms komen er tranen tijdens de ontspanning, soms ga ik met een gelukzalig gevoel naar huis en de laatste keer merkte ik dat m’n hoofd vol zat met gedachten die ik ineens zomaar los kon laten tijdens de ontspanning.
Ik ervaar power yoga en Irma’s manier van lesgeven als uitdagend, het geeft me kracht en zelfvertrouwen en maakt me heel bewust van mijn gevoelens.Dat alles kan ik meenemen in mijn dagelijkse leven.
Ik ben dankbaar dat ik het op deze manier mag ervaren”.

Petra (1969, Slochteren):

Yoga is voor mij:
Proberen om alleen maar met jezelf en je lichaam bezig te zijn
Je heerlijk concentreren en focussen
Bewust ademen
Alle spieren in je lichaam gebruiken
Gezond bezig zijn
Je laten leiden door een prettige en rustgevende stem (letterlijk)
Gapen….veel gapen…..dus ontspannen
Maar vooral je eigen kracht en basis ontdekken en voelen”.

Harma (1981, Loppersum):
Yoga wat doet dit met mij
Hierdoor krijg ik rust in mijn hoofd en dan ben ik blij
Heel bewust bezig zijn met mijn lichaam
Door de krachtige houdingen kan ik er weer tegen aan
Het geeft  je een goed gevoel en dat is heel fijn
Yoga is voor mij ook dat het lichaam en geest één is
Goed op je ademhaling letten is dan ook niet mis
Yoga is lachen, huilen, werken en ontspannen
Vooral de oefeningen die je eerst moeilijk vindt zoals op je hoofd staan
Dat geeft je zo’n krachtig  gevoel als je dit voor het eerst zelf hebt gedaan
Yoga geeft mij ook het gevoel van stevigheid
En door bepaalde oefeningen wordt ik mijn stress kwijt
Als je er voor open staat gebeurt er iets
En door dit te ervaren is het yoga waarvoor ik kies
Het heeft mijn leven zoveel meer inhoud gegeven
Ik hoop dat veel mensen door yoga te gaan doen dit ook mogen beleven”.

Annelies (1970, Kolham):
“Yoga bij Irmare? Dat betekent hard werken, zweten, vakkundige begeleiding en individuele aandacht waar nodig, geen competitiegevoel maar tot jezelf komen én heerlijk ontspannen. Sinds ik aan yoga doe heb ik geen last meer van mijn rug en
heup, viel ik een aantal kilo’s af, ben ik meer ontspannen en heb ik meer ruimte in mijn hoofd en in mijn lijf. Zodra ik binnen stap laat ik de wereld buiten en begint de ontspanning. Het blijft leuk, want je blijft altijd weer de grenzen van je kunnen
verleggen. Iedere week kijk ik weer uit naar yoga. Het is echt een moment voor mezelf, heerlijk!!”.

Rolien (1975, Oude Pekela):
Wat betekent yoga voor mij:
Als je me vraagt waarom ik begonnen ben met yoga, moet ik eerlijk zijn…ik weet het niet. Laten we zeggen, dat het op onverklaarbare wijze op m’n pad kwam.
De enthousiaste manier van lesgeven sprak me direct aan. De fysieke uitdaging, werken, het uiterste uit jezelf halen, de verbazing wat er mogelijk is, met niet meer dan je eigen lichaam.
De reden waarom ik nu, na bijna 7 jaar nog steeds yoga doe, is simpel. Dit is de enige vorm van beweging die mij zo ontzettend stimuleert en trots maakt op mezelf en mijn krachtige lichaam. De enige vorm die zo het beste uit mezelf haalt. Als lenig doch weinig krachtig begonnen, mezelf heel erg tegen gekomen, dat ik zo weinig kracht in m’n lichaam had. Ik merk nu, dat de kracht er is, en hem ook steeds beter aan kan spreken en activeren als ik hem nodig heb. Ik heb balans gekregen, tegenover grote lenigheid, staat een steeds meer groeiende kracht.
Ik ben bewuster van mijn lichaam, trotser op mijn lichaam, tevreden met mijn lichaam. Mentaal en fysiek zo gegroeid, dat het opschrijven me al laat glimlachen!
Yoga doet me glimlachen, elke keer weer!”

Joukje (1963, Slochteren):
“Ik
 zeg het vaak: “Ik weet niet wat het is, maar yoga is goed voor mij”. Yoga leert mij mijn kracht te voelen, in mijn lijf en in mijn hoofd. In de oefeningen merk ik dat ik altijd sterker ben dan ik denk. Irma zegt vaak:“Doe maar wat je kunt” maar in de praktijk betekent dit vaak dat je ook kunt wat je doet. Tijdens yoga kun je de uitdaging jezelf aangaan, met yoga kun je veilig oefenen. Lukt het even niet, geen nood, je matje is heerlijk zacht. En Irma’s ‘alziend oog’ houdt je goed in de gaten! En als het wel lukt, dan is dat een prachtige ervaring die kun je meenemen het ‘echte leven’ in.

Inge (1974, Wirdum):
“Het is echt fantastisch als je na een pittige yoga les op je kop tot ontspanning komt en volledig je lijf in balans weet te krijgen!
De lessen van Irma zijn zo pittig als je zelf lekker vindt, het is altijd goed!”.

Tanja (1982, Schildwolde):
“Yoga betekent voor mij een nieuw soort controle. Controle over mijn lijf, mijn spieren, mijn houding, mijn ademhaling. Over inspanning en ontspanning. Het geeft me een gevoel van kracht, als ik deze controle ervaar. Het daagt me uit op momenten dat ik deze controle minder ervaar.

Wat betekent dit nou concreet in het dagelijks leven? Ik heb minder nek- en schouderklachten, ik heb meer kracht en een betere houding tijdens fysieke inspanning. Het geeft me rust en beheersing tijdens mijn drukke bestaan. Over Irma zeg ik altijd: ‘je moet wel een beetje zweverig zijn om yogadocente te zijn, maar Irma is gelukkig ook lekker nuchter, anders was het niks voor mij’!”.

Marja (1957, Siddeburen):
“Yoga is voor mij ontspanning in een drukke week. Indien het mij niet lukt om te komen mis ik het wel.
De gesprekken aan het begin van de les om 19.30 uur, met kop thee, ervaar ik ook als prettig. Je kunt je verhaal dan even kwijt. De sfeer is erg gemoedelijk”.