“Wees dan sterk, en ga je eigen lichaam binnen; daar vind je vaste grond om op te staan.
Denk er zorgvuldig over na! Ga nergens anders heen!
Doe weg alle gedachten over ingebeelde zaken en sta stevig in wat je
bent”.
(Kabir)

Bij Irmare zijn de lessen gebaseerd op de Prana Vinyasa Yoga®.  Deze unieke vorm is ontwikkeld door Shiva Rea. Wat deze vorm anders maakt dan een “gewone” vinyasa les, is de opbouw naar een peakpose. Bij Irmare kun je binnen de Prana Vinyasa Yoga® kiezen uit twee varianten: de ONTSPANNING en de POWER.
Wanneer je op zoek bent naar een krachtige en uitdagende vorm van yoga, waarbij je fysiek en mentaal hard moet werken, dan kun je kiezen voor de POWER. Deze vorm maakt je sterk en lenig, vergroot je uithoudingsvermogen, geeft energie en een diepe focus.

Wil je meer rust en ontspanning in de beoefening? Dan is de ONTSPANNING een goede keus. Deze vorm is rustigere variant, met aandacht en tijd voor statische houdingen. Er wordt in deze les altijd aandacht besteed aan verschillende Yin-yogahoudingen.

Lees vooral onderstaande informatie door en neem gerust contact op voor meer informatie!
Wil je weten wanneer welke lessen wanneer gegeven worden? Klik dan Hier

     Ontspanning
Deze zachte vorm van yoga is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met een sierlijke en beweeglijke vorm van yoga. Er wordt tijdens de les veel aandacht besteed aan iedere houding afzonderlijk. Je krijgt in de les voldoende aandacht en tijd om je de verschillende yogahoudingen eigen te maken. De les begint met een aandachtsoefening. Daarna volgt een serie Zonnegroeten in rustig tempo, waarin je lichaam soepeler begint aan te voelen. Na de Zonnegroeten, volgen een reeks staande houdingen en balans houdingen, waarna de overgang plaats vindt naar een serie grondhoudingen.
Er wordt ook tijd besteed aan een aantal Yin yoga houdingen. Dan krijg je tijd en ruimte om te voelen en het ervaar je tevens diepe ontspanning. Bij de Yin yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Het richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. De houdingen bij de Yin yoga worden langer aangehouden en er wordt niet bewogen zoals bij de andere yogavormen. Dat heeft een positieve invloed op het stugge bindweefsel.
Als laatste vinden er een aantal afsluitende houdingen plaats, gevolgd door de ontspanning met meditatie.

        Power
Deze vorm is ontwikkeld door de Amerikaanse yogadocent Shiva Rea. Deze vorm is lekker pittig, uitdagend, hard werken, meegaan met de krachtige flow, waarbij je uitgedaagd wordt je fysieke en mentale grenzen op te zoeken. Respect voor je eigen lichaam is daarbij belangrijk. Het zijn creatieve dynamische lessen, waarbij er via ritmisch bewegen bepaalde houdingen worden aangenomen. In de les wordt gebruik gemaakt van krama’s. Dit zijn de verschillende niveaus binnen een houding. Door deze krama’s kan elke deelnemer op zijn of haar niveau verdieping vinden. Elke les heeft een ander thema.

           Individuele Yoga
De individuele Yoga is bedoeld voor mensen die het prettig vinden om tijdens de yogabeoefening intensief persoonlijk begeleid te worden. Dit kan in plaats van de lessen in groepsverband, maar ook ter aanvulling van lessen in groepsverband. Je kunt natuurlijk de vorm van yoga kiezen waar je behoefte aan hebt.

     Yogatherapie
De yogatherapie bestaat uit individuele therapeutische yogasessies. Deze sessies zijn bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan ondersteuning bij lichamelijke, geestelijke en/of emotionele klachten en beperkingen. Dan kan het gaat om burn-out, moeite met ademhalen, last van schouders e.d. Deze bijzondere yogavorm past zich in yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningstechnieken aan bij het individu. Je wordt intensief persoonlijk begeleid om meer balans te krijgen tussen je lichaam en je geest. Het doel is om meer harmonie en balans te gaan ervaren, je meer ontspannen te gaan voelen, pijn en stress te verminderen. Het gaat om lichamelijk, geestelijk en spiritueel welbevinden.

Zie voor meer info Yogatherapie