Ayurvedische Yoga Massage

AYURVEDISCHE YOGA MASSAGE:
Deze bijzondere vorm van massage is een unieke en prachtige combinatie van diepe bindweefselmassage, ademhaling èn de strekkingen van de yoga. De massage is heel erg geschikt om bijvoorbeeld spanning, stress of emoties los te laten en weer helemaal bij jezelf te komen.

Net als bij Thaise massage, wordt de Ayurvedische Yoga Massage uitgevoerd op een mat. Hierdoor kunnen de strekkingen volledig worden uitgevoerd en toegepast. De diepe bindweefselmassage lost  lichamelijke spanning op. De begeleide yogahoudingen met de gecontroleerde ademhaling, zorgen ervoor dat het lichaam opnieuw wordt uit gelijnd. Al met al wordt de natuurlijke stroom van energie in het lichaam gestimuleerd.

De Ayurvedische Yoga Massage was en wordt nog steeds ontwikkeld door Master Kusum Modak uit Pune in India. Met veel liefde en toewijding is ze bezig met het  creëren en verspreiden van dit werk. Ze combineert haar kennis van de ayurveda en de traditionele ayurvedische massage met yoga. Ze was een  leerling van B.K.S. Iyengar. Ze heeft haar eigen unieke benadering van ayurvedische massage gecreëerd.
Pionier en verspreider van het werk van Kusum Modak in het Westen is James Winstanley. Op gedreven en deskundige wijze is hij bezig deze diepgaande helende kunst  over te brengen aan zijn studenten. 

In de Ayurveda wordt gezegd dat zoals mensen dagelijks eten en slapen, zij ook dagelijks gemasseerd zouden moeten worden, zodat afvalstoffen, vergif en onzuiverheden het lichaam kunnen verlaten.Het is een stevige en diepe massage bestaande uit het masseren van verschillende spiergroepen en op yoga gebaseerde stretches van het lichaam.

Ayurvedische Yoga Massage is een unieke stijl van massage die diepe bindweefselmassage combineert met gecoördineerde en gecontroleerde ademhaling èn de strekkingen van de yoga.
De sessies worden uitgevoerd op een dikke mat, zodat alles in een prettige flow kan worden uitgevoerd en toegepast.
De bindweefselmassage zorgt ervoor dat de knopen en verklevingen worden verwijderd in de spieren. Tevens help het fysieke spanning los te laten en op deze wijze wordt het lichaam van de ontvanger voorbereidt op de ondersteunende yogahoudingen.

Door de juiste manier van ademen, wordt de ontvanger steeds dieper geleid en bijgestaan in de yogahoudingen. Deze zorgen voor het weghalen van onevenwichtigheden zodat er een correcte lichaamshouding ontstaat. Het helpt de harmonie te herstellen in het lichaam.

De combinatie van masseren, ademhaling en stretches zorgt ervoor dat het lichaam zich kan ontspannen en ontgiften, eventuele ‘energie’ blokkades kunnen worden opgeheven
en de levensenergie kan weer vrij gaan stromen.

In overeenstemming met de traditie van de ayurveda , worden oliën en geneeskrachtige poeders gebruikt om hun helende eigenschappen .

Tijdens de AYM worden de handen en voeten als instrumenten voor massage gebruikt . Deze technieken zorgen ervoor, dat er een diepe en grondige onderdruk ontstaat, tegelijkertijd met lange en sierlijke massagebewegingen.

Deze unieke aanpak zorgt voor:

  • Het bevorderen van het oplossen van fysieke en emotionele blokkades
  • Het helpen ontgiften en reinigen
  • Het stimuleren van de juiste houding
  • Het verbeteren van de ademhaling en het openen van de luchtwegen
  • Het verhogen van het energieniveau
  • Het laten ontstaan van een diep gevoel van welzijn

Tarieven: De kosten voor een sessie van 90 minuten bedraagt € 67,50